BLOG

BLOG Verschil lijmen en dunmetselen | Omnicol

Wat is het verschil tussen lijmen en dunmortel?

We zien steeds meer dat gevelstenen op vernieuwende wijze worden verwerkt.
Nu metselen we al zolang we ons kunnen herinneren, een gekende techniek die overal te zien is. De laatste 15 jaar is daar ‘lijmen’ als aanvullende verwerkingsmethode bij gekomen. En ook daarin zijn er weer een paar verschillende manieren ontstaan. Deze lichten we even kort toe, zodat je het kaf van het koren weet te scheiden.

Lees meer

Omnicol, groen bezig!

Groen tot in de vezels | Omnicol

Groen tot in de vezels!

Duurzaamheid en Omnicol gaan al jarenlang hand in hand. Een groot deel van onze producten zijn stofarm en, door innovatieve technologieën en verbeterde recepturen, ook emissiearm. Dat is niet alleen beter voor het milieu, het maakt werken met Omnicol-producten nóg aangenamer en gezonder.

Lees meer

Nieuws

Tips & Tricks | Omnicol

BRRRR het wordt weer koud buiten

Het Nederlandse klimaat is een bepalende factor in de verwerking van onze constructieve lijmen. Bij regen dient het verse lijmwerk en dunmetselwerk afdoende te worden beschermd. En waar dient men rekening mee te houden als de temperaturen naar het vriespunt zakken?
Check vooraf de verwerkingsomstandigheden en tref passende maatregelen. De klimatologische omstandigheden tijdens de uitvoering beïnvloeden de binding en/of uitharding van de lijmen en dun-metselmortels, evenals hun droging. Ze kunnen dus invloed hebben op de prestaties (kwaliteit) van het systeem.

 

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie